Levering & retour

Levering

De producten online besteld bij j.Ph. Schumer bv en verantwoordelijk voor de site piano.nl worden op het door u aangegeven adres afgeleverd in binnen- en buitenland. Goederen worden geleverd conform de wettelijke in Nederland geldende bepalingen aangaande verkoop op afstand.

In het algemeen kunt u uw bestelling binnen 14 werkdagen tegemoet zien, uitzondering hierop zijn de producten die een bewerking nodig hebben of producten die bij de leverancier nabesteld dienen te worden. In dat geval zou het kunnen dat de levertijd oploopt tot maximaal 30 werkdagen (uitzondering feestdagen). Mocht het product onverhoopt tijdelijk uitverkocht of niet te leveren zijn, ontvangt u binnen 15 werkdagen automatisch een schriftelijk bericht.

Bezorging

Bestellingen worden van dinsdag t/m vrijdag tijdens kantooruren bezorgd. Bij een z.g.n. belpakket (welke niet door de brievenbus past) wordt deze bij eventuele afwezigheid niet automatisch weer aangeboden. Een nieuwe afspraak zal worden gemaakt de kosten hiervoor zullen moeten worden vergoed in het geval dat het een pakketje betreft de pakketprijs naar gewicht verzekerd verzonden door Post.nl. Betreft het een piano en vleugel dan worden de extra transportkosten voor de tweede keer bezorgen apart aan u doorgegeven.

Voor het behandelen en bezorgen van uw bestelling tot € 500,00 wordt standaard € 8,60 of € 14,90 in rekening gebracht afhankelijk van het gewicht, echter er zijn in de shop vaak kortingsacties op de verzendkosten. De verzendkosten naar het buitenland verschillen per land. Als u uw afleveradres wijzigt in het winkelwagentje, zullen de verzendkosten aan u worden medegedeeld per mail.

Bestellingen van toetsinstrumenten worden zonder extra bezorgkosten geleverd door heel NL gelijkvloers (geen trappen of tredes) met de uitzondering van de eilanden. Voor een retour van welke aard dan ook, uitgezonderd garantieclaims, dienen wel transportkosten te worden betaald. Deze bedragen in NL voor ene piano € 200,00. Voor een vleugel retour krijgt u apart bericht van de kosten. (deze moeten worden berekend)

Wij bezorgen alle artikelen van uw bestelling, indien mogelijk, in één levering. De artikelen kunnen echter variabele levertijden hebben. De beschikbare artikelen verzenden we per direct. Het kan voorkomen dat u niet alle artikelen van uw bestelling in één levering toegezonden krijgt, deze artikelen proberen wij zo snel mogelijk na te leveren. In ieder geval wordt slechts éénmaal verzendkosten berekend.

Prijzen

Alle prijzen die op piano.nl worden vermeld zijn inclusief btw. De verzendkosten worden op de betaalpagina of in een aparte mail berekend en tevens vermeld inclusief btw.

Retourneren – niet tevreden, geld terug

Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent met uw bestelling. Neem in dit geval contact met ons op en wij zullen en ervoor zorgen dat de bestelling bij u wordt opgehaald en gecrediteerd. Retour met crediteren is alleen mogelijk als het product binnen 14 dagen na levering is aangemeld bij ons. Ook dient het product onbeschadigd en in originele verpakking te zijn.

Retourneren is altijd mogelijk mits goederen in originele staat zijn en indien redelijkerwijs mogelijk in originele verpakking. Je hebt een wettelijk herroepingsrecht zonder opgaaf van reden van 14 dagen na je aankoop. Enige uitzondering hierop zijn toetsinstrumenten, u betaald hier altijd voor het retourtransport. Als je iets wilt retourneren, kan je dit gratis doen via mail naar ons. Wij zullen dan de porto voor onze rekening nemen. In uw mail moet staan dat het artikel wordt geretourneerd met uw complete NAW gegevens en een banknummer waarop wij het geld na ontvangst van de geretourneerde artikelen kunnen storten.

Kan ik mijn bestelling ook ruilen?

Wil je een ander product, raden we je aan om een nieuwe bestelling te plaatsen op de site. Zo ontvang je het nieuwe product sneller.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn geld terug heb?

Je ontvangt een bevestiging per e-mail zodra wij jouw retour in behandeling hebben genomen. Na goedkeuring en ontvangst van het retourproduct zullen het bedrag van de geretourneerde producten binnen 24 uur terugstorten op je rekening.

Wettelijk herroepingsrecht

Zoals eerder vermeld heb je in Nederland altijd het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Uitzondering hierop zijn toetsinstrumenten. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om een mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen en ontvangst van het geretourneerde, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen jou voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. Je bent aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.