Ritmüller

Ritmüller instrumenten zijn zeer populair onder de startende pianisten. Dit komt doordat de prijs-kwaliteit verhouding uitstekend is. Ritmüller wordt gebouwd in China bij de Pearl River fabriek waar ook een submerk van het bekende Steinway & Sons gebouwd wordt.

Vanaf 1890 produceerden de Duitse pianofabrikanten in China piano’s voor de Chinese markt. In de loop van de jaren ’50 nationaliseerde China deze fabrieken, maar ze bleven de Duitse traditionele bouw voortzetten. De daarop volgende periode verslechterde de kwaliteit steeds meer doordat er gebruik werd gemaakt van vooral slecht en niet uitgewerkt hout. Echter, de Pearl River Piano Group Ltd, opgericht in 1956, kwam steeds meer bovendrijven als de beste pianoproducent van China. Tegenwoordig zijn er meer dan 20 Chinese pianofabrikanten. Toch bouwt Pearl River meer dan 60% van de piano’s in China en meer dan 70% van hun piano’s gaat naar de Verenigde Staten. Met bijna 4.000 medewerkers en een productieruimte van 310.000 vierkante meter vervaardigt Pearl River meer dan 100.000 piano’s per jaar.

Zij was de eerste piano fabriek in China die de toekenning van de ISO 9001-certificatie voor de kwaliteitscontrole op al haar piano’s, alsmede de onderdelen voor elke piano kreeg. In juli 2007 werd ze ook bekroond met de ISO 14001 voor naleving van de milieuwetgeving

In 1994, benaderde Yamaha Pearl River en onderzocht de mogelijkheid van Pearl River piano’s te bouwen voor Yamaha. Deze hoogwaardige instrumenten werden verkocht in China en andere Aziatische landen. Een joint venture werd opgericht. De wereldberoemde pianofabriek Steinway & Sons benaderde Pearl River voor het bouwen van de Essex piano’s en vleugels. Op dit moment is het de meest succesvolle pianofabriek ter wereld.

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *